FLL op de Dutch Technology Week 2019

Op uitnodiging van Stichting Techniekpromotie waren we op 25 mei op de laatste dag van de “Dutch Technology Week” (DTW). Zoals DTW het zelf verwoord: “Tijdens deze week worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld.”. Wij hebben vooral het verhaal van FIRST LEGO League verteld en waarom wij FLL zo leuk en leerzaam vinden.


Job, Gijs, Joyce en Matthijs hebben diverse kinderen laten ervaren hoe leuk het is om zelf een Mindstorms EV3 of WeDo robot iets te laten doen. We hebben daarnaast ook onze eigen robotprogramma’s met de de INTO ORBIT missies laten zien aan heel veel bezoekers.


De coaches hebben ook veel uitleg gegeven aan ouders van enthousiaste kinderen en misschien beginnen er dit jaar wel een paar nieuwe teams door deze kennismaking.


Onze opstelling was in het gebouw van het Mikrocentrum in Eindhoven. Een hele mooie locatie met veel ruimte en mogelijkheden. Er waren veel interessante dingen te zien, waaronder zelfs een werkende spuitgietmachine. Daarmee werd elke 19 seconden een kunststof mini-bouwpakketje gefabriceerd. Je kon ook een ballonwagentje bouwen of je eigen haar-gel maken. Allemaal superinteressant en leuk om te doen.

Het was een gezellige dag!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *