FLL Off-season toernooi

Zaterdag 13 april verzamelden we om 9.30 uur in Eindhoven. Nog één keer als oranje team Cadmes Creators op een toernooi. Tijd voor het FLL en FTC off-season toernooi!

Er waren 13 teams aanwezig onder wie 2 Spaanse teams. De schema’s werden rondgedeeld en om 10.00 uur volgde de opening.


De wedstrijden gaan vandaag anders dan op een gewoon FLL toernooi. Je speelt met 2 teams op 1 tafel. Je mag 2 robots tegelijk laten rijden en zo samen zoveel mogelijk punten verzamelen. Dat vraagt natuurlijk wel wat voorbereiding, dus voor elke wedstrijd heb je samen met het team waarmee je bent ingedeeld tijd om af te spreken wie welke missie doet en in welke volgorde.

Onze eerste wedstrijd was samen met team Systematic Chaos. Er werd gedegen voorbereid en de wedstrijd ging best OK. We haalden samen een score van 119 punten.


De tweede wedstrijd volgde al snel en nu speelden we samen met Oleo Robotics. Dit is één van de Spaanse teams. Coach Manuel Caballero kenden we nog van het FTC en FLL Dutch Open in Eindhoven in april 2016. Overleggen over strategie, missies en volgorde moest nu in het Engels. Job nam deze taak op zich.


De wedstrijd liep niet zo lekker. Eén van de omniwielen verloor een wieltje en eigenlijk lukte er weinig. Resultaat een matige score van 30 punten. Dat leverde wel wat teleurstelling op. Er werd gekeken of we een oorzaak konden vinden, maar dat lukte niet echt. Hierna was het lunchpauze.


In de pauze kwamen de oudere leden van een Spaans team vragen of we wilden uitleggen hoe ons robotproces dit jaar was verlopen. Ze waren erg onder de indruk van onze robot en van ons robotwerkboek. Job heeft opnieuw de honneurs waargenomen en in het Engels alles uitgelegd en heel veel vragen over ontwerp en code beantwoord. De rest van de pauze werd er door verschillende teams buiten gevoetbald om de overtollige energie kwijt te raken.


Na de lunch was het tijd voor de laatste voorronde wedstrijd. We speelden samen met d’Oultrelegoleague. Er werd goed overlegd en voorbereid, maar desondanks haalden we wederom een lage score: 38 punten. Het was afwachten wat dat betekende voor de ranking.


Na de laatste FLL wedstrijd zijn we met alle FLL teams gaan kijken bij de finale van het FTC toernooi. Gewoon leuk om te kijken, zeker in de ambiance van een volle zaal  en uiteraard ook bedoeld om de FLL teams warm te maken om na FLL aan FTC te gaan deelnemen.


Hierna werd bekend gemaakt wat de uitslag was van het FLL toernooi. We zijn geëindigd op de 5e plaats. Dat betekent dat we in eerste instantie niet mogen deelnemen aan het alliantie kiezen en dat we moeten duimen dat één van de teams ons kiest als partner. De nummer 1 kiest de nummer 3. Hierdoor mogen we toch op het podium komen om als 4 team een alliantie te kiezen. Dat gebeurt echter niet, want de nummer 2, basisschool Toermalijn, vraagt ons als alliantiepartner.

Extra leuk is dat de Bernrobots, een team van schoolgenoten van 3 van onze teamleden, ook in een alliantie worden gekozen.


We moeten de eerste halve finale spelen samen met Toermalijn tegen Systematic Chaos en TopFLLoor. Hoe het kan weten we nog niet, maar onze robot begint ineens wel te doen wat hij moet doen en we scoren samen 168 punten. Daarmee komen we na de twee halve finales op de eerste plek. De tweede plek gaat naar de alliantie Bernrobots/Cobbenhagen Into Orbit. Dat wordt dus de finale.


We spelen de finale meteen omdat we dezelfde strategie kunnen gebruiken als in de halve finale. De robot doet het nog beter en aangezien ook de robot van Toermalijn doet wat hij moet doen, scoren we samen 224 punten. Dit is de hoogste score van de dag en dus winnen we samen met Toermalijn het toernooi.

Wat een blijdschap! Euforie omdat de robot toch ging doen wat hij altijd deed, omdat we dit samen met Toermalijn mooi gefikst hebben en omdat we op deze manier op ons allerlaatste toernooi toch maar mooi een award mee naar huis nemen. Als dat geen geweldige afsluiting is van al die jaren Cadmes Creators…!


En nu? Nu gaan we als team met FLL-pensioen. We gaan komende weken als afsluiting nog een uitstapje maken met de teamleden en coaches, we gaan FLL promoten op de Dutch Design week bij Mikrocentrum en we gaan ons FLL avontuur afsluiten met de gezinnen. En als toetje volgt in oktober nog het Science Makers Festival. We houden jullie uiteraard op de hoogte van deze activiteiten.

 

 

1 Comment

  1. Paulien van 't Westeinde Westeinde

    Geweldig goed gedaan jongens en meiden, een FLL carriere om trots op te zijn!!

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *