Vijfhoeken, projectvervolg, punten halen en een hoop lol

Zaterdag 19 januari zijn we weer bij elkaar geweest voor een gezellige FLL-bijeenkomst. Nadat we wat hadden gedronken begonnen we met het afmaken van de robotmissies waaraan we nog werkten. Er werden eerst satellieten herbouwd, omdat die al een paar keer uit elkaar waren gevallen en we zeker wilden weten dat het opzetstuk zou werken.


Ondertussen werd het programma verder geprogrammeerd en kwamen we tot de ontdekking dat hij eigenlijk nog preciezer werkt als we de lichtsensor gebruiken. Hiermee hebben we meteen alle sensoren in gebruik, wat dan ook weer een soort van uitdaging was eigenlijk.

Toen ook ons laatste teamlid er was was het tijd voor de samenwerkingsopdracht. Deze keer had Joyce deze meegenomen. Zij kreeg de opdracht van Jan Willem Polman. Hij had ons al eerder aangeboden om er gebruik van te maken en nu was het zover. Het is een spel met vijfhoeken die hij normaal gebruikt als managementgame. Het was best ingewikkeld, maar we kwamen er wel uit. Dank je wel dat we dit mochten proberen, Jan Willem!


We hebben dit naderhand nog als TeamTip bewerkt met andere vormen. Zie: TeamTip 48 – Gebroken vierkanten
Hierna hebben we de lijst met klusjes nog eens doorgenomen. Met als gevolg dat de presentatie nu is aangepast met namen van de personages, de programma’s zijn verder geprogrammeerd en sommige nog een keer nagekeken.


Er werd boerenkool met worst gekookt en gegeten. De vegetarische rookworst is gekeurd helaas wel door de teamleden afgewezen. Gelukkig was er ook “echte” (rook)worst.


En ondertussen lijkt het of er storm op komst is. De teamleden buitelen soms over elkaar heen met geklets en grapjes. Gezellig!

Na het eten hebben we de presentatie weer een keer doorgenomen. De teksten zitten er behoorlijk in. Zo konden we ook aandacht besteden aan hoe verstaanbaar we zijn qua snelheid en volume. Dat vraagt nog wat oefening, maar we hebben nog een paar weken.


Na de laatste robot ritjes was het weer tijd om op te ruimen.


Volgende week gaan we de presentatie oefenen, robotrondjes rijden, een samenwerkingsopdracht doen en nadenken over de ROMS en de pitinrichting. Genoeg te doen nog dus!

 

2 Reacties

 1. Jan Willem Polman

  Leuk dat jullie de pentagram-oefening hebben gebruikt. Ik zou het wel leuk vinden om nog eens te horen wst jullie er van geleerd hebben. En misschien heb ik nog een interessante oefening “het Kwaliteitenspel” . Ik hoor wel of er interesse voor is

  Reageren
  1. Karen

   Hallo Jan Willem, wat er het meest uitkwam is dat je in een team elkaar ook nodig hebt; je bent afhankelijk van elkaar om dingen te laten slagen. Daarnaast ontstond er ook een beetje een competitie wie het het snelst kon oplossen, maar dat is misschien te verwachten. Het was in elk geval leuk.
   Het kwaliteitenspel ken ik ook, is ook leuk. Moet eens zoeken waar ik het gelaten heb.
   Met nogmaals dank en groet,
   Karen Koomen

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *