Bijna klaar…

Zaterdag 26 januari was de laatste lange werkbijeenkomst. Er was een heel lijstje van dingen om nog te doen. We begonnen met limonade en cake en ondertussen hebben we al van alles besproken:

  • Hoe gaan we de PIT inrichten? Wat willen we laten zien? Wat nemen we allemaal mee? Er borrelen allerlei ideeën op. Zo te zien krijgt iedereen er al zin in.
  • Hoe zat het ook alweer met de kosten van ons idee? Daar kregen we vragen over van de jury en de teamleden hebben er inmiddels dingen over uitgezocht en kunnen prima een antwoord formuleren.
  • Welke data hebben we nog om bij elkaar te komen en te oefenen?
  • Wie gaan er volgende week mee voor een workshop aan Team Electrics in Sint Oedenrode?

Hierna was het tijd voor de teamworkoefening. Vandaag was dat: TeamTip 47 – Spreken met één stem. Grappig om te zien dat sommige teamleden meteen een idee hadden van wat ze wilden vertellen, terwijl het verhaal een andere kant op ging omdat iedereen maar 1 woord tegelijk mag zeggen.

Vervolgens gingen we oefenen voor de Core Values presentatie. We oefenden de posterpresentatie en we oefenden ook meteen onze presentatie-skills omdat we er van uit gaan dat er best wat omgevingslawaai zal zijn. Dat was nog best een uitdaging. Moeilijk is ook om niet te kijken naar wat je in de handen hebt, maar om je verhaal echt aan iemand te vertellen. Maar we maken vorderingen, ook in het spreektempo. Dat is toch de kracht van veel oefenen.

Omdat we vandaag wat vroeger eten, gaan de dames koken. De heren gaan de missies allemaal achter elkaar zetten om te zien of wat we nu hebben binnen de 2:30 minuut past. En dat blijkt zo te zijn! Meteen de eerste keer al: in 2:27! Gaandeweg gaan er zelfs nog een paar seconden af. Ook hier helpt veel oefenen, omdat je dan steeds handiger wordt in het opbouwen van de opzetstukken zodat je precies kunt klaarzetten. Er is nog wat winst te halen in de nauwkeurigheid. De missie van Gijs lijkt een beetje ingestort, waardoor deze steeds de transportbaan bijna wegdrukt, maar geen karretjes laat rijden. Gerhard kan in zijn module, maar dan moet hij wel door de robot worden opgepakt en de satellieten  kiezen soms voor een heel eigen en niet bedoelde baan op de mat. Ondanks dit alles scoren we heel behoorlijk. Er wordt fanatiek afgetikt en we blijven gewoon door oefenen.


Dan is het eten klaar: rijst met groente, kip en koffiebonen (echt waar).


Tijd om de presentatie te oefenen. Ook hier ligt de nadruk niet zozeer op de teksten, maar op waar je naar toe praat, hoe hard en hoe snel. De PowerPoint blijkt nog niet helemaal naar wens wat de namen betreft. Dat moeten we nog even oplossen.


Tijd voor nog meer robotrondjes. Nu met zijn allen. We oefenen ook hoe we het bij de jury willen laten zien: wie welke missie laat zien en wat dan interessant is om te vertellen.


De tijd vliegt en voor we het weten is het 8 uur. We bespreken hoeveel tijd we nog hebben en wat er nu nog moet gebeuren. Volgende week gaan we met een deel van het team de laatste concrete klusjes doen (robotwerkboek aanpassen, documentatie programma’s aanvullen, schema project aanpassen net als de PowerPoint. En we gaan de PIT tent een keer opbouwen en uitproberen hoe we het met licht goed kunnen regelen. Genoeg te doen dus.

In de laatste week voor de Beneluxfinale hebben we generale repetitie. Van tevoren oefenen we nog een paar keer alle presentaties en dan hopen we weer op publiek voor de “echte” generale.

Bijna klaar dus! Over 3 weken is de BeneluxFinale in het Klokgebouw in Eindhoven . Iedereen is welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *