Toewerken naar een afronding.

Op 3 november zijn we begonnen aan het bij elkaar brengen van alle losse elementen waar we afgelopen weken mee bezig zijn geweest.

Voor het project hebben hebben we een stap gemaakt met het definitieve ontwerp. De professionele ontwerper heeft een 3D model en hele mooie plaatjes gemaakt van ons idee. We bekijken de resultaten en zijn onder de indruk. Voor het prototype hebben we van LEGO en onze oude NXT een model gemaakt dat werkt. Hiermee kunnen we praktijktesten gaan doen en kunnen we op de regiofinale goed uitleggen wat we bedacht hebben.
 
Daarna bespreken we uitvoerig de rode draad van ons onderzoek Uit de groep komt een leuk idee voor de projectpresentatie van dit seizoen. Puck en Joyce kunnen daarmee aan het werk om een draaiboek voor de projectpresentatie te maken.


Voor de Core Values jurering bespreken we hoe we de poster gaan maken. Ook hier komen goede ideeën uit de groep die we volgende keer kunnen uitwerken. Uiteraard doen we ook een samenwerkingsoefening. Het is alweer de 44ste oefening in onze verzameling: TeamTip 44 – Rollenspel (letterlijk)


Na een korte pauze is de robot weer aan de beurt. Het doel is om toe te werken naar een combinatie van de losse strategieën die in kleine groepjes gemaakt zijn. Het blijkt dat nog niet alle deel-programma’s klaar zijn, dus daar moeten we volgende keer nog meer werk in steken. We hebben nog niet echt een idee hoever we qua punten kunnen komen, al gaan enkele missies al wel heel goed.


We eten lekker spaghetti met curry-groenten halverwege het robotwerk. Matthijs en Wout helpen bij het koken.


Over het geheel schieten we al lekker op, maar er is nog veel werk te verzetten. Dat worden een paar drukke zaterdag nog voor 8 december.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *