En door…!

Afgelopen week zijn we 2 keer bij elkaar geweest. Zaterdag 17 november hadden we een werkbijeenkomst. Daarin hebben we alle missies afgemaakt en geprogrammeerd en ze allemaal achter elkaar gezet. Ondertussen is het script voor de project presentatie afgemaakt.


Het prototype is vandaag ook mee zodat iedereen kan zien hoe goed ons concept werkt. We zijn heel tevreden over ons idee van een moestuin in de ruimte!


Ondertussen is er nagedacht over de Core Values poster. Wat moet er op en wat voor foto’s hebben we dan nodig. We brainstormen over de vormgeving en de conclusie is dat de poster er anders uit gaat zien dan afgelopen jaren. Een poster, en toch weer niet…. Het blijft nog even een verrassing.


Er wordt door de dames gekookt. Het is voorlopig even de laatste keer dat we samen eten door de afspraken van de komende weken. We krijgen kip, met gebakken aardappels en sla. Dat is smullen!


Tijdens het eten lezen we samen het script door. Tijd om de rollen te verdelen. Gelukkig kan iedereen een rol uitvoeren die hij of zij graag wilde. Dat is leuk!


Na het eten gaan we voor het eerst echt robotwedstrijdjes rijden. Het is nog wennen aan de opzetstukken en aan de timing. Het lukt bijna allemaal binnen de 2:30 minuten. Sommige missies zijn even niet nauwkeurig omdat ze (bedenken we nu) vorige week geprogrammeerd zijn met een bijna lege robot. Die wordt daar nogal onnauwkeurig van.

Afgelopen woensdag waren we bij elkaar om de presentatie te oefenen. We nemen het een aantal keren door en langzaamaan komt iedereen er in. We beginnen ook weer de wedstrijdkriebels te voelen. Er is door alle teamleden goed nagedacht over de kleding die bij de rol past. We zien het al helemaal voor ons. We bespreken ook nog wat we in de presentatie kwijt willen. Na anderhalf uur is iedereen moe maar voldaan. Er is heel hard gewerkt deze week!

Komende zaterdag zijn we niet compleet. Met degenen die er wel zijn gaan we de robot preciezer maken, rondjes rijden en de poster (af)maken. Volgende week woensdag kunnen we dan de presentatie oefenen, rondjes rijden, de robot en Core Values jury voorbereiden en dan is het 3 december al de generale. Komt goed!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *