De puntjes op de i

Woensdagavond 28 november was de laatste bijeenkomst voor de generale repetitie en de regiofinale. Tijd om de puntjes op de i te zetten.

We beginnen met de poster. We verdelen de taken in ons nieuwe idee en we oefenen alsof we bij de jury zijn. Dit gaat verrassend goed. Iedereen is gefocused en we worden helemaal enthousiast van ons nieuwe idee. We evalueren meteen hoe het ging. Er zijn over en weer nog wat tips en dan doen we het nog een keer om de puntjes op de i te zetten. Nu gaat het nog beter. Top! Dat kunnen we afstrepen.


Dan is de beurt aan de projectpresentatie. Job heeft de presentatie op het intro na af en het ziet er leuk uit. Iedereen blijkt bovendien zijn teksten echt te kennen en ook hier is er veel aandacht en concentratie. Na de eerste keer nemen we het geheel door en ook hier zetten we de puntjes op de i. Leuk om te zien dat iedereen meedenkt over wat er nog beter en leuker kan en ook leuk om te zien hoe iedereen zich inleeft in zijn of haar rol. De aankleding is ook bijna compleet. We wachten nog op twee (oranje, wat anders….) ruimtepakken, maar de rest is tiptop in orde!

Nu is het de beurt aan de robot. Iedereen weet nog precies wanneer hij of zij aan de beurt is en in welke volgorde we de missies gaan doen. Na twee valse starts (eerst bljjkt een deel van het programma nog niet goed gedownload en de tweede keer vliegt er een omniwieltje over de tafel. Vanaf de derde keer gat het prima. We redden het net in de tijd en we tellen de laatste seconden samen af waarna de laatste missie precies in de 0 seconden wordt gehaald. Gejuich alom! Ook bij de robot zetten we de puntjes op de i door samen te oefenen hoe je snel een opzetstuk er af haalt, wie wat waar neerzet en wie welk minitaakje op zich neemt. De robotrondjes daarna zien we de vooruitgang. We scoren flinke punten. Elke ronde gaat er wel wat mis, maar totaal hebben we steeds wel goed resultaat. We oefenen aan de hand van het schema van Joyce meteen hoeveel punten we hebben gehaald. Dit zorgt op de finale dat we goed met de jury mee kunnen denken of de score OK is. Als laatste maken we afspraken over hoe we het bij de robotjury gaan aanpakken. Wie laat wat zien, welke missie willen we echt showen en wie gaat de programma’s bespreken.

Nog één laatste ronde waarbij de afsluitende missie het nu ook echt doet. Iedereen is happy en verdwijnt voor een potje voetbal en uitwaaien in het donker naar buiten. Nog even opruimen en dan zijn we er klaar voor. Dit weekend maakt Job het intro nog af, we verzamelen de laatste spullen, halen de ruimtepakken op en dan houden we komende maandag onze generale repetitie. Er komt ook echt publiek, dus dat is een goed oefenmoment. We zijn er klaar voor! Nog 9 nachtjes slapen voor de regiofinale!

2 Comments

 1. Jan Willem Polman

  Ik vroeg me af , of bijv de regiofinale voor buitenstaanders te bezoeken is. Zo ja, waar, wanneer en hoe aanmelden ?

  Reply
  1. Karen (coach) (Post author)

   Beste Jan Willem, ik zie nu pas deze vraag. De toernooien zijn altijd toegankelijk voor toeschouwers. Zo ook de Beneluxfinale. Op 16 februari 2019 in het Klokgebouw in Eindhoven, Strijp-S terrein, Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven. Altijd welkom!

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *