Werkbijeenkomst

22 september kunnen we wel bombarderen tot echte werkbijeenkomst. We begonnen met een beker drinken en koek meteen met het project. Wout en Matthijs gaan voor ons de samenwerkingsopdracht voorbereiden. De rest spreekt over wat we willen met het project en hoe we daarbij tot een werkend prototype kunnen komen. We gebruiken het V-model.


De eerste stap is dat we bedenken aan welke eisen ons prototype moet voldoen. En vervolgens welke functies het moet hebben. We hadden een interessante discussie waarbij we ook filmpjes over micro-zwaartekracht van een ander Amerikaans FLL-team hebben bekeken. We besluiten volgende week verder te gaan met dit deel. We gaan eerst nog verder zoeken of ons idee al bestaat en bedenken welke deskundige ons hierbij zou kunnen helpen.


Inmiddels zijn Wout en Matthijs ook klaar. Zij hebben een doolhof van LEGO gemaakt dat we nodig hebben voor onze 40e samenwerkingsopdracht:
Iedereen mag met 1 vinger de plaat ondersteunen en de knikker moet toch netjes aan het eind komen. Dat was nog best lastig. Vooral omdat dit ook uitnodigt om een beetje tot de grens te gaan en te proberen de oefening net niet te laten mislukken. Het zal komen omdat ze aan elkaar gewaagd zijn… Na een gesprek over hoe we dit goed en gezamenlijk kunnen oplossen gaat het een stuk beter. Binnen niet al te lange tijd is de knikker door het parcours.


Tijd voor pauze, ondanks de regen en eten koken.


Ondertussen komt de LEGO op tafel en wordt er verder gewerkt aan de verschillende missies. Karretjes op de rails plaatsen, bodemmonsters verzamelen en ontsnappingssnelheid worden verder geperfectioneerd. Wout en Matthijs werken aan een slimme oplossing voor de 3D printer. Hun idee is goed, maar aan de grote kant en samen met Job wordt dit na het eten omgevormd tot een kleiner en meer werkbaar model.


Tussendoor wordt er gegeten; macaroni en kwark met peer als toetje.


Tegen 20 uur moeten we meerdere keren zeggen dat het echt tijd is. We hebben veel gedaan en hard gewerkt vandaag. Volgende week weer verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *