Mechanische oplossingen

We begonnen onze bijeenkomst van 15 september met het delen van wat we gevonden hebben over ruimteproblemen. Het blijkt dat voor veel problemen al oplossingen bestaan waar we moeilijk iets beters voor weten. Toch hebben we na een drukke brainstormsessie en wat zoekwerk op internet een eerste idee voor een oplossing. We gaan nu nadenken over hoe we hier specifieker onderzoek naar kunnen doen en hoe we kunnen werken aan een test-opstelling en een prototype. Wat dit gaat worden? Dat vertellen we nog even niet 🙂

Op zoek naar bestaande oplossingen voor ruimteproblemen

Na een korte beweegpauze in het mooie weer gaan we flink met de robot aan de slag. We spreken af dat we vandaag voor een aantal missies een mechanische oplossing gaan bouwen. In teams gaan we een hulpmiddel bedenken voor ruimte-transport (M01), bodemmonsters (M05) en voor ontsnappingssnelheid (M11). Deze missies leveren veel punten op als ze lukken. We vorderen een heel eind en de vreugde is groot als het lukt om het ruimtevaarttuigje bovenop de toren te krijgen.

Volgende week gaan we verder om dit in een volledige missie samen te voegen en te programmeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *