BouwTip 05 – Vangarmen

Downloaden als PDF: bouwtip-05-vangarmen

Uitleg

Het is best moeilijk om de robot precies op de goede plek uit te laten komen, vooral als het doel verder weg ligt van de basis. Sommige missies hebben gelukkig een vorm waar je gebruik van kunt maken. Een mooi voorbeeld is de bijenkast in Animal Allies (2016-2017) of de sorteermissie in Trash Trek (2015-2016).

Oplossing/Bouwplan

Om de robot precies op de goede plek tegen een missie aan te laten rijden kun je soms gebruik maken van een soort vangarmen. Je kunt daar heel mooi dit hoek-balkje voor gebruiken:

bouwtip05-5

Als je met deze balkjes een soort trechter maakt aan de voorkant van de robot, kan de robot zichzelf tegen een bouwwerk op de tafel rechtzetten. In de onderstaande plaatjes zie je hoe een opzetstuk van de robot aan de bijenkast van Animal Allies aansluit:

bouwtip05-6

Op deze manier lukt deze missie eigenlijk altijd, ook al komt de robot soms één of twee centimeter te ver naar links of rechts.

bouwtip05-2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *