TeamTip 01 – Bezemsteel

Lukt het jullie samen om de bezemsteel veilig te laten landen? Probeer het eens uit en ontdek welke magische krachten gaan werken.                          

Downloaden als PDF: TeamTip 01 – Vliegende bezemsteel

Benodigdheden

Een lange dunne stok van ongeveer 1 tot 2 meter lang. (een bamboestok, gordijnroede, tentstok of PVC-buis kunnen heel geschikt zijn)

Voorbereiding

Leg de stok op de grond. De teamleden gaan in twee gelijke rijen staan, aan elke kant van de stok, met de gezichten naar elkaar toe. Alle teamleden maken van hun handen eerst een vuist en steken daarna alleen de wijsvingers uit naar elkaar. De coach pakt de stok op en legt deze op alle uitgestoken wijsvingers. De stok rust nu op alle wijsvingers.

TeamTip01-1

Uitleg aan het team

De opdracht is om de stok op de grond terug te leggen. Daarbij moeten steeds alle wijsvingers de stok blijven raken aan de onderkant van de stok. Er mogen geen andere vingers of duimen gebruikt worden om te helpen. Iedereen moet zijn of haar wijsvinger recht houden.

Variatiemogelijkheden

Probeer het nog een keer, maar dan zo dat alle teamleden maar één hand mogen gebruiken.

Nabespreken

Vaak lijkt het alsof in het begin bij deze oefening de stok eerst omhoog gaat, terwijl het team toch de stok omlaag wil krijgen. Hoe vaak hebben jullie het geprobeerd tot het lukte om de grond volgens de regels op de grond te krijgen?

Bij deze oefening is het nodig dat iedereen in het team als een groep samenwerkt. Iedereen heeft dezelfde rol. Dat maakt deze oefening heel geschikt om te doen als in jullie team steeds dezelfde personen de leiding nemen of steeds dezelfde personen wat meer op de achtergrond blijven en afwachten. Hebben diegenen in deze oefening zich goed aangepast aan de groep of bleven ze in hun vaste rol hangen?

Bronnen

Oorspronkelijk idee:
www.fllstartingpoint.com

Bewerkt door:
www.ev3lessons.com

Vertaald door:

Cadmes Creators 2016

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *